Quim Vicent, osteopata: «La postura corporal té a veure amb l'estat anímic»

Amb una columna vertebral 8 Quim Vicent, a la seva consulta.

Amb una columna vertebral 8 Quim Vicent, a la seva consulta. / VIOLETA PALAZÓN

1
Es llegeix en minuts
BEATRIZ PÉREZ
BARCELONA

Assegura que li han arribat pacients amb hèrnies discals que finalment no van haver de ser operats. «El 99% d'aquests casos no haurien de passar per quiròfan»,opina. Quim Vicent Sardinero (Barcelona, 1974) és diplomat en Osteopatia i director de la clínica Arvila Magna (Diagonal, 442). Ubicada en un entorn de luxe (la modernista Casa Comalat), és molt més que un centre d'osteopatia. La clau: la seva multidisciplinaritat.

-¿Què és l'osteopatia?

-Jo sempre la defineixo com un art. De fet, hauria de ser una especialitat dins del quadro mèdic. Les postures, el metabolisme i les emocions influeixen en la nostra salut. L'osteòpata porta a terme una visió integradora de tots aquests factors.

-¿Com va néixer el seu interès per ella?

-Quan era molt petit, mirava com caminava la gent pel carrer. Em cridava molt l'atenció el cos humà. Ara sé, per exemple, que la nostra postura corporal té a veure amb el nostre estat anímic. La disciplina mèdica s'ha dividit per especialitats i ha perdut l'estudi integrador de tot el cos.

-Per això va obrir Arvila Magna.

-Sí. Arvila,per cert, són les primeres síl·labes del nom i cognoms de la meva filla. Des de fa molts anys estudio la relació de la boca amb tot el cos. Per exemple, la salut de la boca d'una embarassada influeix en el sistema immunitari del futur nadó. És per això que vaig muntar una àrea dental a la consulta.

-¿Quines àrees més aborda?

-Fisioteràpia, posturologia, acupuntura, psicologia i un centre mèdic, on fem, per exemple, hidroteràpia del còlon -neteges de l'intestí gros-. També treballem la prevenció cardiovascular. Funcionem a nivell multidisciplinari, com una unitat, per anar a la causa de la patologia del pacient.

-Han estat tota la vida a l'Eixample.

-Tot va començar fa 17 anys al carrer d'Ausiàs March, després em vaig traslladar a Pau Claris i ara en fa gairebé dos que sóc a la Diagonal. Trobar aquest espai de 500 metres quadrats, en aquest edifici, ha sigut una loteria.

Notícies relacionades

-Dimecres que ve, dia 17, ofereix una conferència.

-Sí, als baixos de la clínica a les 19.30 hores. Destacarem la importància que té el que mengem, pensem i sentim en la nostra salut. És gratis, però cal inscriure-s'hi trucant al 93 118 70 22 o escrivint a info@arvilamagna.com.